Από την παθιασμένη χαρά των νικητών, «η γνωστή αδράνεια του συστήματος θα αναπτυχθεί σύντομα», προφήτευσε ο Kickl.

Από την παθιασμένη χαρά των νικητών, «η πολύ γνωστή αδράνεια του συστήματος θα αναπτυχθεί σύντομα», προέβλεψε ο Kickl. Τα κλειδιά για τη μελλοντική φιλελεύθερη επιτυχία ήταν “εργασία, από κάτω προς τη γη, ειλικρίνεια και αξιοπιστία”

Έτσι, το FPÖ θα «ξανακερδίσει τη δύναμή του» στη Βιέννη για να είναι ισχυρό για εκείνους που «εγκαταλείπονται γρήγορα από τους χθεσινούς νικητές», εξήγησε ο Kickl: «Έτσι βλέπω την αποστολή μας. Έτσι βλέπω την αποστολή μου “

FPÖ αγρότης για συζήτηση σε επιτροπές

Ο Udo Landbauer θέλει να συζητήσει τη φιλελεύθερη καταστροφή στις εκλογές της Βιέννης στις κομματικές επιτροπές. Δεν θα κάνει τίποτα μέσω των ΜΜΕ, δήλωσε ο πρόεδρος του Κάτω Αυστρικού FPÖ τη Δευτέρα. Ωστόσο, υπαινίχθηκε ότι «στο σύνολό του, δεν θα είναι δυνατόν να συνεχιστεί όπως πριν». “Αυτό δεν πρόκειται να λειτουργήσει.”

Ο Landbauer μίλησε υπέρ μιας ειλικρινής ανάλυσης. Περιέγραψε 100.000 πρώην ψηφοφόρους στο στρατόπεδο μη ψηφοφόρων ως «δραματικό», αλλά πρόσθεσε ότι αυτοί οι πολίτες τουλάχιστον «δεν χάθηκαν». Ο στόχος τώρα είναι να ξανακερδίσει την εμπιστοσύνη. Διότι, σύμφωνα με τον πρόεδρο της Κάτω Αυστρίας: το FPÖ δεν έχει «ουσιαστική τρύπα, αλλά μια τρύπα εμπιστοσύνης» που πρέπει να συνδεθεί.

Η έδρα του ομοσπονδιακού κόμματος την επόμενη εβδομάδα

Το FPÖ θα ασχοληθεί μόνο με την ανάλυση των εκλογών της Βιέννης σε ομοσπονδιακό επίπεδο την επόμενη εβδομάδα. Προβλέπεται ομοσπονδιακό προεδρικό κόμμα για τις αρχές της επόμενης εβδομάδας. Δεν έχει καθοριστεί ακόμη ακριβής ημερομηνία, όπως είπε το πάρτι. Επιπλέον, έγινε αναφορά στην παραδοσιακή «μπλε Δευτέρα».

Οι προσωπικές συνέπειες έχουν αποκλειστεί μέχρι σήμερα. Αφεντικό FPÖ

Νόρμπερτ Χόφερ

δεν είχα ανάγκη για αυτό το βράδυ των εκλογών. Αντίθετα, είναι πλέον πιο σημαντικό το κόμμα να κολλήσει. Επίσης ένας κορυφαίος υποψήφιος

Ντομίνικ Νεππ

δεν σκέφτηκε να παραιτηθεί το βράδυ των εκλογών, ήθελε πρώτα να αναλύσει το αποτέλεσμα.

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Στην προεκλογική εκστρατεία της Βιέννης, το ÖVP και το FPÖ αγωνίζονται για απογοητευμένους ανθρώπους

Στρας

-Ψηφοφόροι.

Λουλούδια

θέλει να σκοράρει με ευκρίνεια σε θέματα ένταξης και μετανάστευσης – και το FPÖ κινείται ακόμη πιο δεξιά.reduslim φάρσα

Άνοιξε την ομιλία του στην αρχή της προεκλογικής εκστρατείας

Ντομίνικ Νεππ

με ένα αστείο κάνει πολλά τελευταία. “Έχουμε έναν από τους μεγαλύτερους θαυμαστές του FPÖ, πρέπει να δω αν είναι εκεί.” Παιχνιδιάρικο βλέμμα στο κοινό. “Νομίζω ότι τον γνωρίζετε όλοι, είναι ο Gernot Blümel.” Γέλιο. “Πρόσφατα είπε ότι το FPÖ Vienna έχει δίκιο σε όλα τα θέματα. Απλώς νομίζω ότι ξέχασε λίγο με ποιο κόμμα είναι.”

Οι προσεκτικοί περιπατητές της πόλης θα μπορούσαν επίσης να κερδίσουν αυτήν την εντύπωση αυτές τις μέρες. “Dominik Nepp: Το daham / SPÖ, ÖVP, Greens: Radical Islam”, αφίσες του FPÖ. “Ενσωμάτωση για τη Βιέννη”, ζητά μια αφίσα εκλογών ÖVP. Οι ομιλίες με τις οποίες ο Nepp και ο κορυφαίος υποψήφιος του ÖVP Gernot Blümel άνοιξαν την καυτή φάση της προεκλογικής εκστρατείας την περασμένη εβδομάδα ακούστηκαν ύποπτα παρόμοιες.

Ενώ ο Nepp έκανε το αστείο του στο Kardinal-Rauscher-Platz στην 15η συνοικία της Βιέννης, ο Blümel στεκόταν στην αυλή του αρχηγείου του κόμματος ÖVP στο κέντρο της πόλης Lichtenfelsgasse. Εκλογική εκστρατεία à la Corona με sympVP συμπατριώτες που συνδέονται μέσω βιντεοκλήσης και μια ομιλία που καταγράφηκε στην προβληματική περιοχή του Favoriten: “Ξέρεις, δεν αισθανόμαστε πλέον σαν στο σπίτι εδώ. Έχω ακούσει αυτήν την πρόταση πολύ συχνά τις τελευταίες εβδομάδες όταν βρίσκομαι σε διαφορετικό Grätzeln στη Βιέννη. ήταν στο δρόμο “, λέει ο Blümel. Ακολουθεί το ABC των δεξιών λαϊκιστών: σπίτι, παράλληλες κοινωνίες, φιλόξενος πολιτισμός Ακούγεται λίγο πιο κομψό από το κυματισμό. Παρ ‘όλα αυτά: Η τρέχουσα εκλογική εκστρατεία της Βιέννης μετατρέπεται σε πολιτικό διαγωνισμό αντιαισθητικού είδους, αγώνα στη δεξιά άκρη. Ποιος πρέπει να εντυπωσιάσει αυτό είναι σαφές: περίπου το 20% πρώην ψηφοφόροι του FP F που λένε σε έρευνες ότι δεν θέλουν πλέον να ψηφίσουν για το Κόμμα της Ελευθερίας στις 11 Οκτωβρίου.

Αναφορά ενοποίησης

Η έκθεση ένταξης, η οποία δημοσιεύθηκε βολικά στην αρχή της εντατικής προεκλογικής εκστρατείας στις αρχές Σεπτεμβρίου, αποτέλεσε το πρώτο βήμα προς τα εμπρός. Και τα κόμματα μεταμορφώθηκαν. Σε μια ρητορική πολιτικής μάχης που ξεπλύθηκε: «Δεν θα αφήσουμε τη Βιέννη στην Αραβοποίηση και την Αφρικανικοποίηση χωρίς μάχη», δήλωσε σε δημοσίευμα ένας υπάλληλος του υποψηφίου FPÖ Dominik Nepp. Ο Blümel αναγνώρισε στην έκθεση ότι είχε την εντολή να εκδώσει «κεντροδεξιά πολιτική με αξιοπρέπεια» – έτσι φαινομενικά η πολιτική του ÖVP. Ωστόσο: “Ο κεντροδεξός ισχυρισμός δεν υπάρχει σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία”, λέει ο πολιτικός επιστήμονας Peter Filzmaier. “Τοποθετείτε τον εαυτό σας ξεκάθαρα προς τα δεξιά και αποδέχεστε τον κίνδυνο απώλειας αστών, φιλελεύθερων ψηφοφόρων από τους Νέους, τους Πράσινους και ίσως και από το SPÖ, έτσι ώστε, αντίθετα, να κερδίσετε τους ψηφοφόρους του FPÖ. Επειδή γνωρίζετε ότι η ουσία είναι πιθανότατα Εξάλλου, παλεύετε για περισσότερες από εκατό χιλιάδες ψήφους FPÖ που κυκλοφορούν στην αγορά. “

Εκστρατεία ξένων εκλογών

Οι έρευνες δείχνουν ότι το ζήτημα της Κορώνας είναι επί του παρόντος το πιο ενδιαφέρον από τους ψηφοφόρους. Ωστόσο, δεν πρέπει να γίνουν πολλά για τα κόμματα της αντιπολίτευσης της δεξιάς και δεξιάς βιεννέζικης αντιπολίτευσης: ο δήμαρχος του SP Michael Ludwig κάθεται στο Pouvoir, δίνοντας κουπόνια schnitzel και ανακοινώνει δωρεάν εμβολιασμούς. Μια μικρή (ή μεγαλύτερη) αντι-ξένη εκλογική εκστρατεία, ωστόσο, λειτουργεί πάντα. Τουλάχιστον εάν ο στόχος είναι να αποκομίσει κέρδος από τα περιουσιακά στοιχεία πτώχευσης του FPÖ που έχει εξασθενίσει από την Ibiza. Το τυρκουάζ ÖVP τώρα φουσκώνει με χαρά τόνους που θα έβαζαν τα μαλλιά στο πίσω μέρος του λαιμού ενός Erhard Busek ή άλλων εκπροσώπων της κάποτε φιλελεύθερης πόλης VP. Αλλά ο χρόνος των αρχών έχει περάσει πολύ, τώρα αφορά την αρχή. Και αυτό σημαίνει: πλήρη δυσκολία κατά της (παράνομης) μετανάστευσης και ανεπαρκώς ολοκληρωμένων μεταναστών.

Ο πολιτικός επιστήμονας Kathrin Stainer-Hämmer είναι επικριτικός για αυτήν τη στρατηγική: “Πρώτον, ο Gernot Blümel δεν υποστηρίζει τα φτωχά λόγια. Και δεύτερον, είναι δύσκολο να απευθυνθούμε στους κορυφαίους ερμηνευτές και ταυτόχρονα φοβισμένους ανθρώπους σε μια τέτοια προεκλογική εκστρατεία. Αυτή η εκστρατεία δεν είναι πειστική για μένα. Sebastian Kurz Συνήθως έχει επιτυχία να παραμείνει σε πρεσβεία. Ο Blümel δεν μπορεί να το κάνει σε αυτήν την περίπτωση. Στην πραγματικότητα θα έπρεπε να βάλει διαφορετικές αφίσες στην 1η συνοικία από ό, τι στη 10η.

Επιπλέον, το δεξί άκρο μετατοπίζεται όλο και περισσότερο προς τα δεξιά, προκαλώντας τονικότητα που δεν εγκρίνει κάθε αστικός συμπαθείς. Αυτό που απαιτεί σήμερα το ÖVP – το γερμανικό υποχρεωτικό για τα διαμερίσματα της κοινότητας, για παράδειγμα – θα ήταν στενή γραμμή FP tight στο παρελθόν. “Μπορείτε να δείτε τη στριμωγμένη μετατόπιση στα όρια του τι μπορεί να ειπωθεί, το οποίο το FPÖ ασκεί εδώ και χρόνια. Είναι αυτονόητο ότι μια προεκλογική εκστρατεία πρέπει να φτάσει στο μυαλό για να κινητοποιηθεί. Αλλά αυτό φτάνει στο όριο της υποκίνησης έχει να κάνει με αυτό, ότι ο αγώνας στα δεξιά έχει γίνει πιο δυνατός “, λέει ο Stainer-Hämmerle. Οι τρέχουσες συζητήσεις για την είσοδο προσφύγων από το ελληνικό στρατόπεδο καταστροφών Moria δείχνουν ότι η ριζοσπαστική πορεία του ÖVP για τους αλλοδαπούς μερικές φορές πάει πολύ μακριά, ακόμη και για αξιωματούχους. Η σκληρή γραμμή του Kurz προκάλεσε ασυνήθιστα επικριτικές αντιδράσεις: από σχολαστικά μέλη του κόμματος καθώς και από τη λεωφόρο της εφημερίδας. “Η κυβέρνηση πρέπει να δείξει περισσότερο συναίσθημα”, επικεφαλής το “Kronen Zeitung”. Και η γερμανική εφημερίδα «Bild» τον παρότρυνε: «Μην γίνεις άκαρδος καγκελάριος». Αλλά ποια είναι μερικά καταπιεσμένα δάκρυα στο χριστιανικό κοινωνικό στρατόπεδο ενάντια στην επιλογή βελτίωσης του καταστροφικού αποτελέσματος των εκλογών της Βιέννης του 2015; “Είναι ένα καθαρά στρατηγικό παράδειγμα υπολογισμού”, λέει ο Filzmaier. “Το βασικό ερώτημα είναι: Μπορώ να χάσω περισσότερα μέσω εσωτερικών συγκρούσεων από κόμματα απ ‘ό, τι ελπίζω ότι θα κερδίσει το FPÖ; Και η απάντηση είναι γενικά: Υπάρχουν πολλά να κερδίσουμε.” Postscript: “Ένας κορυφαίος υποψήφιος που είναι υπουργός Οικονομικών και ο πρώτος κομματικός του Ομοσπονδιακού Καγκελάριου δεν μπορεί πλέον να βγει από αυτό το κουτί. Δεν μπορεί να διαδώσει το αντίθετο στη Βιέννη. Αυτό θα ήταν στην ανοιχτή σκηνή των μέσων ενημέρωσης: εγώ εναντίον μου.”

Ακόμη και ο Kurz, λέει ο Kathrin Stainer-Hämmerle, δεν μπορεί παρά να παραμείνει σκληρός. “Τώρα πρέπει να αποφασίσει πόσο μακριά μπορεί να παραμείνει πιστός στις αρχές του και πότε θα φτάσει στην κατεύθυνση της κοινωνικής ψυχραιμίας και της αόριστης συμπεριφοράς στην Ευρώπη. Με την κριτική της Άνγκελα Μέρκελ, χάνει τον πολιτικό. Η εύρεση αυτού του κρίσιμου σημείου είναι δύσκολη. Αλλά στο Η αλήθεια είναι ότι δεν μπορεί πλέον να περάσει, πρέπει να δείξει ηγεσία και να παραμείνει στην πορεία του. “

τελικός προορισμός

Ο αγώνας ÖVP εναντίον Τελικά, το FPÖ θα μπορούσε να είναι χρήσιμο και στα δύο κόμματα επειδή κινητοποιεί πιθανούς μη ψηφοφόρους. Και Heinz-Christian Strache; Μπορεί μόνο να προσπαθήσει να κρατήσει τους ψηφοφόρους που αποφάσισαν να είναι πιστοί σε αυτόν. Επειδή δεν πρέπει να κερδίσει περισσότερα γι ‘αυτόν, λέει ο Filzmaier, η ροή των ψηφοφόρων από το FPÖ στην ομάδα Strache είχε ήδη πραγματοποιηθεί πέρυσι. Ο πρώην Αντιπρόεδρος της Δημοκρατίας υποβαθμίζεται σε μια περιθωριακή φιγούρα σε αυτήν την προεκλογική εκστρατεία παραμελώντας τα άλλα κόμματα, έναν στοχαστικό ενδιάμεσο ή τουλάχιστον την τελική στάση του θεαματικού πολιτικού βίου του Strache. “Νομίζω ότι οι ίδιοι οι συμπατριώτες Strache δεν γνωρίζουν ακόμη εάν και για ποιον θα ψηφίσουν”, λέει ο Stainer-Hämmerle. Ή για να το θέσω με άλλο τρόπο: Η απογοήτευση με την πολιτική, στην οποία οφείλει ο Στράτσι, θα μπορούσε επίσης να σημαίνει την απόλυτη πτώση του.

Αυτό το άρθρο δημοσιεύτηκε αρχικά στο τεύχος ειδήσεων αρ. 38/20

Διαβάστε νέα για 1 μήνα τώρα δωρεάν! * * Η δοκιμή τελειώνει αυτόματα.

Περισσότερα για αυτό ▶

ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΚΤΥΟ

Κερδίστε πραγματικά ασύρματα ακουστικά από την JBL τώρα! (E-media.at)

Νέα πρόσβαση (yachtrevue.at)

8 λόγοι για τους οποίους είναι υπέροχο να είσαι ανύπαντρος (lustaufsleben.at)

Μπιφτέκι γαρίδας σολομού με μαγιονέζα wasabi και αγγούρι μελιού (gusto.at)

Στη νέα τάση: Shock-Down – πόσο καιρό μπορεί η οικονομία να αντέξει σε κλειδώματα; (Trend.at)

Οι 35 καλύτερες οικογενειακές σειρές που γελούν και νιώθουν καλά (tv-media.at)

E-Scooter στη Βιέννη: Σε σύγκριση με όλους τους παρόχους και τις τιμές 2020 (autorevue.at)

Σχόλια

κανω ΕΓΓΡΑΦΗ

Σύνδεση με Facebook

steff39 Τρί. 29 Σεπτεμβρίου 2020 12:11 μ.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

απάντηση

Ένα σύνθημα ÖVP: “Θέλετε να παραμείνει όπως είναι;” ΝΑΙ, ΝΑΙ και ΝΑΙ ξανά! Πράσινος? Σίγουρα, το περιβάλλον πρέπει να προστατευτεί / επισκευαστεί. Οι ΠΡΑΣΙΝΟΙ έπρεπε να είχαν συμφωνήσει με τα άλογα του Kickl!

Testor Mon., 28 Σεπτεμβρίου 2020 2:41 μ.μ.

Κανω ΑΝΑΦΟΡΑ

απάντηση

Οι Βιεννέζοι έχουν πολλές επιλογές για να διαλέξετε: Το ανυπόστατο στη δεξιά άβυσσο, Nepp; το ακόμη πιο ανυπόφορο, αλαζονικό, δεξιό Blümel. το εξαιρετικά ανυπόφορο HC που έπεσε εντελώς στο δεξιό βάλτο. Ποιος μένει έξω από αυτό το τρομακτικό τρίο; Ο μη συμπαθητικός Δρ. Ludwig του παλιού πάρτι της Βιέννης. Κανένας άλλος? Καλό πράσινο και καλό νέο;

Σελίδα 1 από 1 ”

Το κυβερνητικό έργο του SPÖ ήταν το κύριο κίνητρο για σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους του να ψηφίσουν το κόμμα. Αυτό είναι το αποτέλεσμα μιας μελέτης του δημοσκόπησης Peter Hajek. Στο ÖVP, Greens και NEOS, τα βασικά θέματα ένταξης, περιβάλλοντος και εκπαίδευσης ήταν καθοριστικά για τις εκλογές. Η ομάδα HC – και εκπληκτικά επίσης το FPÖ – επιλέχθηκε σε μεγάλο βαθμό λόγω των κορυφαίων υποψηφίων τους.

Μεταξύ των ψηφοφόρων του SPÖ, ο κορυφαίος υποψήφιος και δήμαρχος Michael Ludwig ήταν μόνο το πέμπτο ισχυρότερο κίνητρο με 9 τοις εκατό μετά το «καλό έργο» (46 τοις εκατό), «τακτικούς ψηφοφόρους» (21 τοις εκατό), «κοινωνική πολιτική» (15 τοις εκατό) και «εκλογικό πρόγραμμα» (10 τοις εκατό).

Επίσης ενδιαφέρον:

Όλες οι πληροφορίες και οι προβολές για τις εκλογές της Βιέννης στο live blog

SPÖ με εργαζόμενους και μαθητευόμενους μπροστά

Το Βιεννέζικο SPÖ έγινε και πάλι το ισχυρότερο κόμμα μεταξύ των εργαζομένων. Το 37% ψήφισε το κόμμα του δημάρχου, όπως δείχνει η έρευνα της ημέρας των εκλογών από το SORA Institute for ORF. Το FPÖ έφτασε μόνο στο 26% (το 2015 ήταν 53). Και η ομάδα Strache πέτυχε το καλύτερο αποτέλεσμα μεταξύ των εργαζομένων με 19 τοις εκατό.

Το SPÖ ήταν επίσης το ισχυρότερο πάρτι την Κυριακή μεταξύ των εργαζομένων (37 τοις εκατό) καθώς και των δημοσίων υπαλλήλων και των συνταξιούχων (53 τοις εκατό το καθένα). Μόνο με τους αυτοαπασχολούμενους οι Σοσιαλδημοκράτες έπρεπε να παραδεχτούν την ήττα με το 26 έως 30 τοις εκατό του ÖVP. Ο ΝΕΟΣ ήρθε εδώ στο 13 τοις εκατό. Οι Πράσινοι έφτασαν το 18% των μισθωτών και αυτοαπασχολούμενων, αλλά μόνο το 5% των συνταξιούχων.

Επιπλέον, το SPÖ ήταν το ισχυρότερο πάρτι σε όλες τις εκπαιδευτικές ομάδες την Κυριακή. Οι μαθητευόμενοι – 44 τοις εκατό μπλε το 2015 – αυτή τη φορά το 49 τοις εκατό ψήφισε κόκκινο. Όσον αφορά τους ακαδημαϊκούς, το SPÖ ήταν επίσης μπροστά με 33%, ακολουθούμενο από τους Πράσινους με 25%. Μεταξύ των αποφοίτων γυμνασίου, το ÖVP (24 τοις εκατό) ήρθε δεύτερο μετά το SPÖ (37 τοις εκατό).

Το Nepp και το “λιγότερο κακό” κίνητρο για τους ψηφοφόρους του FPÖ

Το FPÖ ψήφισε περισσότερο από το ένα πέμπτο (22 τοις εκατό) λόγω του κορυφαίου υποψηφίου τους Dominik Nepp. Για το 19 τοις εκατό των ψηφοφόρων της Ελευθερίας ήταν μια «λιγότερο κακή» εκλογή. Μόνο τότε ακολουθεί το ελεύθερο βασικό ζήτημα της «πολιτικής μετανάστευσης» (17 τοις εκατό).

© APA

Οι Πράσινοι μετακινήθηκαν λόγω της “περιβαλλοντικής πολιτικής”

Το βασικό θέμα της πράσινης «περιβαλλοντικής πολιτικής» ήταν το αποφασιστικό κίνητρο για το 44% των ψηφοφόρων τους. Αυτό ακολουθείται από τους λόγους «εκλογικό πρόγραμμα» (20%) και πολιτική μεταφορών (13%).

ÖVP και NEOS πεισμένοι με το εκλογικό τους πρόγραμμα

Για το 29 τοις εκατό των ψηφοφόρων ÖVP και το 43 τοις εκατό των ψηφοφόρων NEOS, το αντίστοιχο εκλογικό πρόγραμμα ήταν ο κύριος λόγος. Η ομάδα του HC Strache ψήφισε 59 τοις εκατό λόγω του κορυφαίου υποψηφίου τους με το ίδιο όνομα.

Γιατί δεν επιλέξατε; SPÖ λόγω του Rendi-Wagner

Για την αντιπροσωπευτική μελέτη 2.000 άτομα πήραν συνέντευξη μέσω τηλεφώνου ή διαδικτυακά. Οι ψηφοφόροι ρώτησαν όχι μόνο τα κίνητρα ψήφου, αλλά και τα κίνητρα μη ψηφοφορίας. Για το σκοπό αυτό, ρωτήθηκαν οι ψηφοφόροι που ψήφισαν ένα διαφορετικό κόμμα στις εκλογές του δημοτικού συμβουλίου της Βιέννης το 2020 από τις εκλογές του Εθνικού Συμβουλίου του 2019 στη Βιέννη. Ως εκ τούτου, το SP not δεν εκλέχθηκε από το 7% των ψηφοφόρων του NR λόγω του ηγέτη του ομοσπονδιακού κόμματος Pamela Rendi-Wagner. Το 12% δεν ψήφισε το SPÖ για την ενίσχυση των Πρασίνων.

Το FPÖ έχασε τους ψηφοφόρους λόγω σκάνδαλων, ο Grün λόγω του Hebein

Οι πρώην ψηφοφόροι τους αποφάσισαν εναντίον του FPÖ λόγω των “σκανδάλων FPÖ” (19 τοις εκατό) ή υπέρ του Heinz-Christian Strache (17%) Σε τελική ανάλυση, το 12% των ψηφοφόρων των Πρασίνων στις εκλογές του Εθνικού Συμβουλίου δεν ψήφισαν υπέρ των Πρασίνων αυτή τη φορά εξαιτίας του κορυφαίου υποψηφίου Birgit Hebein. Ακόμη και με τους πρώην ψηφοφόρους ÖVP και NEOS, οι κορυφαίοι υποψήφιοι Gernot Blümel (21%) και Christoph Wiederkehr (17%) ήταν αποφασιστικοί να μην ψηφίσουν το κόμμα φέτος. Οι μη ψηφοφόροι έμειναν στο σπίτι κυρίως για λόγους δυσαρέσκειας με την πολιτική (38 τοις εκατό) και “για λόγους υγείας” (24 τοις εκατό).