заразена екзема: Какво трябва да знаете

Терминът екзема описва голямо разнообразие от условия, които причиняват обезцветена, сърбеж и възпалена кожа. Най -често срещаният тип екзема е известен като атопичен дерматит.

екземата е по -често при кърмачета и деца, отколкото при възрастни, въпреки че всеки може да има състоянието.

Понякога петна от екзема е екзема може да се зарази. Това се случва, когато вирус или бактерии попаднат в открити рани или напукана кожа на мястото на обрив. Важно е лекар да лекува заразената екзема възможно най -скоро.

Тази статия подробно описва това, което причинява тези инфекции, техните признаци и симптоми и наличните възможности за лечение.

Разнообразие от вируси, бактерии и гъбички може да причини заразена екзема. По -долу са някои от по -често срещаните микроби, отговорни за причиняването на заразена екзема:

 • Staphylococcus aureus (инфекция на Staph)
 • Гъбични инфекции, като Candida albicans
 • вирус на херпес симплекс (HSV)

s. Aureus е вид бактерии, присъстващи на кожата на повечето хора с екзема. Той също така живее върху кожата на 20–30% от всички възрастни, без да причинява симптоми.

s. Aureus може да зарази всяка област на счупена кожа. Със стафилокови инфекции екземата се разпространява по -бързо и прави изцелението по -трудно.

c. Албиканците могат да причинят гъбична инфекция при екзема. Микроорганизмите на Candida могат да допринесат за появата и влошаването на екземата. Те са най -честата причина за гъбична инфекция в областта на пелените на бебетата.

HSV също може да причини инфекции при хора с екзема, така че е добра идея за тези хора да избягват близък контакт с хора със студ Рани, където е възможно.

екзема херпетик е вторичната инфекция на кожата от HSV и се среща при около 3% от всички хора с атопичен дерматит. Без правилното лечение това може да причини сериозни последици и дори да бъде животозастрашаващо.

Повечето хора със заразена екзема ще имат открита възпаление в засегнатата област. Отворените рани обикновено се развиват, защото човек е надраскал кожата си.

Симптоми

Инфекцията обикновено ще причини възпаление на кожата. Това може да доведе до това, че пластирът от екзема става все по -подут, обезцветен и често нежен на пипане.

Човек със заразена екзема също може да изпита следното:

 • Изгаряне на усещане
 • Екстремно сърбеж
 • Опасък на течности
 • Бял или жълт гной

В по -напреднали случаи a Човек може да изпита тежки симптоми, включително:

Ако човек изпита някой от тези симптоми на мястото на екземата, той трябва да потърси медицинска интервенция за лечение на инфекцията.

усложнения

заразената екзема може да доведе до няколко усложнения. Те ще варират в зависимост от вида на инфекцията, която човек има.

Някои често срещани усложнения на заразената екзема включват:

 • Продължителният екзема от екзема
 • Повишен сърбеж и блистери
 • белезите

заразената екзема също могат да доведат до по -опасни усложнения. Например, ако не се лекува, сериозна стафилокочна инфекция може да причини сепсис, потенциално животозастрашаващ тип кръвна инфекция.

В допълнение, тежкият екзема херпетик може да причини инфекции в роговицата на окото, което може да доведе до слепота. Макар и рядко, ако екзема херпетик се разпространи във вътрешните органи, като мозъка, белите дробове и черния дроб, това може да доведе до органна недостатъчност.

кога да видите лекар

ако a Човек има хронични екзема пламъци, те трябва да видят своя лекар, ако развият треска, изпитват втрисане, имат ниска енергия или показват признаци на инфекция, като солинг мехури и прекомерна сърбежа.

ако дете или бебе развива симптоми на заразена екзема, техният родител или болногледач трябва да ги отведе незабавно на лекар.

лечение

лечение за заразена екзема варира в зависимост от вида на наличната инфекция. Ако причината за инфекцията е вирус, лекар може да предпише антивирусно лекарство. Например, хората с екзема херпетик ще изискват незабавно лечение с валацикловир (Valtrex).

В случаите на бактериални инфекции, лекар може да избере да използва или орален или локален антибиотик. Те могат също така да предписват стероиден крем за намаляване на свързаното подуване и обезцветяване.

Гъбичните инфекции изискват противогъбични кремове или лекарства. По подобен начин стероидният крем може да помогне за заразен с гъбички обрив на екзема. Някои противогъбични кремове, които могат да помогнат за инфекцията, са налични на тезгяха.

Натурални лекарства

Някои хора или полагащи грижи могат да искат да допълнят лекарствата с естествени алтернативи за лечение или предотвратяване на инфекции.

Хората, които търсят естествени средства за заразена екзема, могат да изберат да изпробват следното:

 • Етерични масла, като вечерна иглика и чаено дърво
 • Билкови добавки За екзема пламъци
 • Естествени сапуни и кремове с емолиенти
 • Овесени бани, за да помогнете за успокояване и изсушаване на екземата

Въпреки това е важно да се отбележи обаче да се отбележи, че е важно да се отбележи, че е важно да се отбележи, че е важно да се отбележи, че е важно да се отбележи, че е важно да се отбележи, че е важно да се отбележи, че е важно да се отбележи, че е важно отзиви за revita naturalis да се отбележи, че е важно да се отбележи, че е важно да се отбележи, че е важно да се отбележи, че е важно да се отбележи обаче, важно е да се отбележи, че е важно да се отбележи обаче, важно е да се отбележи, че е важно да се отбележи обаче, важно е да се отбележи обаче, важно е да се отбележи обаче, важно е да се отбележи обаче, важно е да се отбележи обаче, важно е да се отбележи обаче, важно е да се отбележи обаче. че тези природни средства не трябва да заемат мястото на предписаното лечение. Хората винаги трябва първо да следват съветите на медицинските специалисти.

Превенция

Човек може да помогне за предотвратяване на заразена екзема, като избягва драскането и предприемането на стъпки за намаляване на екземата. Тези стъпки включват:

 • Прилагане на емолиент всеки ден: Емолиентите са овлажняващи продукти, които помагат да се запази кожата непокътната и да се предотврати изсъхването му, облекчавайки симптомите на екзема. Поддържането на овлажнена кожа може да помогне за спиране на напукване на кожата и образуването на язви, намалявайки риска от заразяване на екземата от външни източници. Научете повече за емолиентите тук.
 • Практикуване на добра хигиена: Това е от съществено значение при прилагането на кремове и други локални мехлеми. Where possible, a person with eczema should remove cream from a tub or jar with a clean implement instead of using their fingers to reduce the chance of bacteria entering the containers.
 • Taking care of flare-prone areas: For Flares, срещащи се в гънки или естествено по -влажни зони на кожата, хората трябва да се опитат да поддържат тези области сухи и чисти..

перспектива

Прогнозата за човек със заразена екзема обикновено е положителна. Хората обаче все още трябва да видят лекар незабавно, ако изпитват симптоми на заразена екзема. Колкото по -бърз човек разпознава и реагира на симптомите, толкова по -добър е резултатът от лечението.

Лекарите често могат да лекуват причините за заразената екзема с лекарства, отпускани по лекарско предписание. В зависимост от това, което причинява инфекцията, лечението може да включва антибиотици, антивирусни, противогъбични лекарства, противовъзпалителни кремове и стероидни инжекции.

След като човек премахва основната причина за тяхната екзема, те могат да приемат след това, те могат да приемат, те могат да приемат, те могат да приема стъпки за предотвратяване на повторно възникване.

Родителите или полагащите грижи на децата с екзема трябва да ги наблюдават и да им напомнят да не надраскват възпалените райони. Всеки, който подозира, че детето има кожна инфекция, трябва незабавно да потърси медицински съвет.

Резюме

бактерии, вируси и гъбички, може да зарази петна от екзема, ако има отворени рани или рани.

Когато това се случи, екземата на човек може да се възпали и да се възпали на пипане. Те също могат да изпитат по -тежки симптоми, като замаяност и треска, в зависимост от това, което е причинило инфекцията.

Лекарите могат да лекуват повечето причини за заразена екзема с лекарства, отпускани по лекарско предписание, кремове и инжекции. Колкото по -бърз човек лекува заразена екзема, толкова по -добър е резултатът.

Хората могат да намалят риска от заразена екзема, като поддържат кожата си овлажнена и не надраскват петна на екзема. Тези действия помагат да се запази кожата непокътната, предотвратявайки инфекцията от външни източници.

 • Атопичен дерматит/екзема
 • Инфекциозни заболявания/бактерии/вируси

Медицински News Today има строги насоки за снабдяване и черпи само от рецензирани проучвания, академични изследователски институции и медицински списания и асоциации. Избягваме да използваме висши референции. Ние свързваме първични източници – включително проучвания, научни справки и статистика – във всяка статия, както и ги изброяваме в раздела за ресурси в долната част на нашите статии. Можете да научите повече за това как гарантираме, че съдържанието ни е точно и актуално, като прочетете нашата