6 remedii la domiciliu pentru apneea obstructivă a somnului

includem produse pe care credem că sunt utile pentru cititorii noștri. Dacă cumpărați prin link -uri de pe această pagină, este posibil să câștigăm un mic comision. Iată procesul nostru.

Apnee obstructivă de somn este o afecțiune în care căile respiratorii superioare ale unei persoane devin parțial sau complet blocate. Această obstrucție face ca persoana să experimenteze pauze în respirație în timp ce dorm, de obicei din cauza relaxării mușchilor din spatele gâtului. Aceștia sunt mușchii care ajută la menținerea căilor respiratorii deschise.

Există două tipuri principale de apnee în somn: apnee obstructivă de somn și apnee centrală de somn. La persoanele cu apnee centrală de somn, perturbarea respirației se referă la funcția creierului și este de obicei un simptom al unei boli severe.

În acest articol, ne concentrăm pe apneea obstructivă a somnului. Continuați să citiți pentru a afla mai multe despre cauzele și diagnosticul apneei de somn obstructiv, precum și șase remedii la domiciliu care vă pot ajuta.

remedii la domiciliu pentru apneea obstructivă a somnului

în conformitate cu somnul național Fundația, aproximativ 18 milioane de adulți și 10-20% dintre copiii care sforăiau în Statele Unite au apnee obstructivă de somn.

Cei cu apnee de somn moderat sau sever ar trebui să caute tratament medical pentru a evita complicațiile, care pot include boli de inimă și tensiune arterială ridicată.

Persoanele cu apnee ușoară de somn pot beneficia și de tratament medical, dar dovezile pe acest subiect rămân neconcludente. Nu există un punct de întrerupere clar pentru clasificarea apneei de somn ca fiind severă, mai degrabă decât moderată și pentru a determina dacă necesită tratament medical.

Următoarele sunt exemple ale unor remedii naturale pe care o persoană le poate folosi acasă, de obicei pentru a trata APNEA GENS OBSTRUCTIVĂ LIMBĂ.

1. Tehnici de pierdere în greutate

Pentru unii oameni, purtarea excesului de greutate corporală poate crește probabilitatea de apnee în somn. În special, excesul de grăsime în sau în jurul gâtului poate afecta respirația unei persoane și agravează apneea de somn.

Pierderea excesului de greutate ar putea fi un prim pas bun în tratarea apneei obstructive de somn. Unii pași pe care o persoană le poate face pentru a pierde în greutate includ:

 • Reducerea aportului de alimente procesate și rapide
 • Implicarea în activități fizice regulate timp de cel puțin 30 de minute în fiecare zi
 • Minimizarea consumului de băuturi cu zahăr ridicat

Citește aproximativ 10 sfaturi grozave pentru pierderea în greutate aici.

2. Schimbări de stil de viață sănătoase

În plus față de schimbările de stil de viață care promovează pierderea în greutate, alte schimbări de sănătate ar putea ajuta o persoană să reducă simptomele apneei de somn.

Unele exemple de schimbări de stil de viață sănătoase includ:

 • Abordarea de la fumat, ceea ce poate duce la umflare în căile respiratorii superioare, ceea ce duce la apneea de somn
 • să se abțină de la consumul de alcool, deoarece poate relaxa mușchii gâtului și crește probabilitatea de a sforăit
 • Preluarea medicamentelor de alergie la counter sau decongestionante nazale pentru a crește fluxul de aer prin reducerea umflăturii și a acumulării de lichide în pasajele nazale

Aceste obiceiuri pot ajuta la reducerea numărului de episoade de apnee și simptomele asociate la unele persoane cu apnee de somn.

3. Poziția de dormit laterală

Una https://produsrecenzie.top/ dintre cele mai frecvente abordări ale remediilor la domiciliu pentru apneea de somn este o pernă de poziționare a corpului sau un alt dispozitiv similar. Acești poziționari lucrează prin împiedicarea unei persoane să doarmă pe spate. Persoanele care au apnee obstructivă de somn sunt mai susceptibile să aibă episoade atunci când dorm pe spate.

Un exemplu este un rucsac de dormit lateral, care este un element de îmbrăcăminte asemănător vestei, care are o parte bombătoare pe spate . Dacă o persoană încearcă să se rostogolească pe spate atunci când poartă rucsacul, nu poate menține poziția și trebuie să se întoarcă într -o parte sau alta.

Unii oameni pot prefera să -și facă propriul poziționar prin asigurarea unei bilă de tenis sau un alt element pe spatele lor care îi împiedică să se întoarcă în timp ce dorm.

Cu toate acestea, într -un mic studiu, jumătate dintre participanți au sforăit mai frecvent atunci când folosesc poziționatorul. Sforăirea cronică poate deteriora țesuturile din căile respiratorii superioare, astfel încât aceasta nu poate fi o soluție bună pentru toată lumea.

4. Ridicați capul patului

Dormirea cu capul patului într -un unghi de aproximativ 60 de grade poate ajuta la reducerea numărului de episoade de apnee. Această soluție poate fi eficientă pentru persoanele care au apnee de somn care se agravează atunci când se întind pe spate, dar cărora le este dificil să doarmă de partea lor.

Oamenii vor putea atinge această poziție dormind într -un pat sau scaun care are o porțiune superioară reglabilă. În mod alternativ, pot folosi perne sau pot achiziționa o pană pentru corp pentru torsul lor pentru a -și menține capul ridicat.

Puteți achiziționa o pernă cu pană pentru corp pentru apneea de somn aici.

5. Didgeridoo jucând

În timp ce acest remediu poate părea neobișnuit în cel mai bun caz, există unele date pentru a le susține. Un mic studiu prezentat în faptul că participanții care au jucat didgeridoo au redus somnolența în timpul zilei și episoadele de apnee în comparație cu persoanele care nu au jucat.

Este important de menționat, totuși, că acest studiu a avut doar 25 de participanți.

Didgeridoo este un instrument de vânt din lemn din Australia. Jocul Didgeridoo necesită utilizarea unei tehnici speciale de respirație care poate ajuta la întărirea mușchilor din căile respiratorii superioare. În acest fel, practicarea instrumentului poate reduce episoadele de apnee de somn.

6. Aparate orale sau dentare

Un alt remediu la domiciliu pentru apneea de somn poartă un dispozitiv oral care ține limba sau maxilarul într -o anumită poziție pentru a facilita o mai bună respirație.

Cu toate acestea, în majoritatea cazurilor , un dispozitiv oral va necesita o rețetă, iar un profesionist stomatologic care are instruire în medicina de somn va trebui să se potrivească. Contribuie la apneea obstructivă de somn. Acestea includ:

 • fiind în vârstă de 40 de ani și mai mari
 • Fiind supraponderali
 • Având un istoric familial al apneei de somn
 • grele Consumul de alcool
 • Având o mare suprapunere
 • având o limbă mare, amigdale sau uvula
 • Având o maxilară mică
 • Fumatul

Diagnostic

Majoritatea persoanelor care au sforăit de apnee obstructivă pentru somn. Este posibil să aibă un partener sau o persoană iubită care le spune că sforăie tare. Chiar dacă o persoană cu apnee de somn nu sforăie, poate experimenta alte simptome, cum ar fi somnolența excesivă în timpul zilei, problemele de concentrare sau probleme de memorie.

O persoană poate dori să discute simptomele cu un medic, care De obicei, va recomanda un studiu de somn. Studiul poate solicita persoanei să petreacă noaptea într -o unitate specială, unde profesioniștii medicali vor monitoriza cât de des încetează să respire în timp ce dorm, precum și saturația de oxigen și ritmul cardiac. Cu toate acestea, testele de somn la domiciliu sunt, de asemenea, o posibilitate și sunt în creștere.

O persoană ar trebui să observe că sforăitul nu înseamnă neapărat că au apnee de somn.

Deși sforăitul este un indicator de apnee în somn, un studiu de somn poate ajuta un medic să stabilească dacă o persoană are suficiente episoade de respirație dezordonată sau opriri în respirație, pentru ca apneea de somn să fie prezentă.

Când să vezi un medic

Dacă o persoană are probleme cu somnolența excesivă în timpul zilei – de exemplu, dacă adormi la serviciu sau la școală – ar trebui să -și vadă medicul. De asemenea, ar trebui să -și vadă medicul dacă o persoană iubită este martora lor, oprind frecvent respirația în timp ce dorm.

apneea de somn poate fi o afecțiune gravă. Când o persoană încetează să respire, inima funcționează ore suplimentare pentru a pompa sânge prin corp pentru a oferi oxigenul pe care corpul nu îl obține în timpul episoadelor de apnee. Această lucrare suplimentară poate deteriora inima și poate duce la probleme de tensiune arterială și ritm cardiac.

În mod tradițional, medicii tratează apneea de somn prin faptul că o persoană poartă un dispozitiv special numit o mașină continuă de presiune a căilor respiratorii pozitive (CPAP). Această mașină se potrivește peste gură sau nas și oferă o presiune pozitivă pozitivă a căilor respiratorii pentru a împiedica căile respiratorii să se prăbușească în timp ce o persoană doarme.

Medicii pot recomanda, de asemenea, o intervenție chirurgicală pentru tratarea apneei de somn, în special la copiii cu amigdale și adenoizi măriți . Un medic poate elimina aceste structuri mai mari din spatele gâtului pentru a îmbunătăți fluxul de aer.

Aflați mai multe despre apneea de somn și despre potențialele sale complicații aici.

Rezumatul

Apneea de somn este o afecțiune care poate afecta calitatea vieții unei persoane și sănătatea fizică.

remedii la domiciliu, cum ar fi schimbările de stil de viață sănătoase și ridicarea capului noaptea, poate ajuta la reducerea episoadelor de apnee.

Cu toate acestea, dacă o persoană are apnee moderată sau severă de somn, ar trebui să vadă un medic. Probabil că vor trebui să poarte un dispozitiv CPAP pentru a -și susține respirația.

 • Obezitatea / pierderea în greutate / fitness
 • Tulburări de somn / somn / insomnie