Din bucuria pasională a câștigătorilor, „binecunoscuta inerție a sistemului se va dezvolta în curând”, a prezis Kickl.

Din bucuria pasională a câștigătorilor, „binecunoscuta inerție a sistemului se va dezvolta în curând”, a prezis Kickl. Cheile succesului liberal viitor au fost „munca, pământul, onestitatea și credibilitatea”.

Așadar, FPÖ își va „recâștiga forța” la Viena pentru a fi puternic pentru cei „care sunt repede abandonați de câștigătorii de ieri”, a explicat Kickl: „Așa văd misiunea noastră. Așa îmi văd misiunea mea . “

FPÖ fermier pentru discuții în comitete

Udo Landbauer vrea să discute dezbaterea liberală în alegerile de la Viena în comitetele de partid. El nu va face nimic prin intermediul mass-media, a declarat luni președintele FPÖ din Austria Inferioară. Cu toate acestea, el a sugerat că „în ansamblu, nu va fi posibil să continuăm ca până acum”. „Acest lucru nu va funcționa”.

Landbauer s-a pronunțat în favoarea unei analize oneste. El a descris 100.000 de foști alegători din tabăra non-electorală drept „dramatici”, dar a adăugat că acești cetățeni au fost cel puțin „nu pierduți”. Sarcina acum este de a recâștiga încrederea. Pentru că, potrivit președintelui provincial al Austriei de Jos: FPÖ are „nu o gaură substanțială, ci o gaură de încredere” care trebuie înfundată.

Sediul partidului federal săptămâna viitoare

FPÖ se va ocupa doar de analiza alegerilor de la Viena la nivel federal săptămâna viitoare. La începutul săptămânii viitoare este planificat un prezidiu al partidului federal. O dată exactă nu a fost încă stabilită, după cum a spus partidul. În plus, a fost menționat doar tradiționalul „luni albastru”.

Consecințele personale au fost excluse până acum. Șeful FPÖ

Norbert Hofer

nu a fost nevoie de asta în noaptea alegerilor. Acum este mai important ca petrecerea să rămână împreună. De asemenea, un candidat de top

Dominik Nepp

nu s-a gândit la demisii în seara alegerilor, a vrut să analizeze mai întâi rezultatul.

Citiți știrile pentru o lună acum gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocărilor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

În campania electorală de la Viena, ÖVP și FPÖ luptă pentru oameni dezamăgiți

Strache

-Alegători.

Flori

vrea să înscrie cu claritate în probleme de integrare și imigrație – iar FPÖ se îndreaptă și mai departe spre dreapta.https://reduslims.me/ro/

El și-a deschis discursul la începutul campaniei electorale

Dominik Nepp

cu o glumă pe care o face mult în ultima vreme. “Avem unul dintre cei mai mari fani FPÖ, trebuie să văd dacă este acolo.” Privire jucăușă la public. – Cred că îl cunoașteți cu toții, este Gernot Blümel. Râsete. “A spus recent că FPÖ Viena are dreptate în toate problemele. Cred că a uitat puțin cu ce partid este.”

Șosele cu atenție din oraș ar putea, de asemenea, să câștige această impresie în aceste zile. „Dominik Nepp: Dahamul nostru / SPÖ, ÖVP, Verzii: Islamul Radical”, afișează FPÖ. „Integrare pentru Viena”, cere un poster electoral ÖVP. Discursurile cu care Nepp și cel mai înalt candidat al ÖVP, Gernot Blümel, au deschis faza fierbinte a campaniei electorale săptămâna trecută au sunat suspect de asemănătoare.

În timp ce Nepp își spărgea gluma pe Kardinal-Rauscher-Platz din districtul 15 al Vienei, Blümel stătea în curtea sediului partidului ÖVP din Lichtenfelsgasse. Campanie electorală à la Corona cu simpatizanți ÖVP conectați prin apel video și un discurs înregistrat în districtul problematic Favoriten: „Știi, nu ne mai simțim acasă aici. Am auzit această frază foarte des în ultimele câteva săptămâni, când sunt în diverse Grätzeln din Viena. a fost pe drum “, spune Blümel. Urmează ABC-ul populiștilor de dreapta: acasă, societăți paralele, cultură primitoare. Sună puțin mai elegant decât ondulația. Cu toate acestea: actuala campanie electorală de la Viena degenerează într-o competiție politică de genul inestetic, o luptă pe marginea dreaptă. Cine ar trebui să impresioneze acest lucru este clar: aproximativ 20% dintre foștii alegători ai FPÖ care spun în sondaje că nu mai vor să voteze Partidul Libertății pe 11 octombrie.

Raport de integrare

Raportul de integrare, care a fost publicat convenabil la începutul campaniei electorale intensive la începutul lunii septembrie, a oferit primul pas înainte. Și părțile s-au transformat. Într-o retorică de luptă politică care a spălat: “Nu vom lăsa Viena arabizării și africanizării fără luptă”, au declarat angajații candidatului FPÖ Dominik Nepp într-o emisiune. Blümel a recunoscut în raport că a fost mandatat să ofere „politică de centru-dreapta cu decență” – deci aparent politica ÖVP. Cu toate acestea: „Revendicarea de centru-dreapta nu există în această campanie electorală”, spune politologul Peter Filzmaier. „Vă poziționați clar spre dreapta și acceptați riscul de a pierde alegători burghezi, liberali pentru Neos, Verzi și poate și pentru SPÖ, astfel încât, dimpotrivă, să câștigați alegătorii FPÖ. Pentru că știți că rezultatul este cel mai probabil La urma urmei, lupți pentru mai mult de o sută de mii de voturi FPÖ care sunt pe piață. “

Campanie electorală străină

Sondajele sugerează că problema Corona este în prezent de departe cea mai interesantă dintre alegători. Dar nu sunt multe de făcut pentru partidele de opoziție vieneze de dreapta și de dreapta: primarul SP Michael Ludwig stă pe Pouvoir, oferind tichete șnițel și anunțând vaccinări gratuite. Cu toate acestea, o campanie electorală anti-străină mică (sau mai mare) funcționează întotdeauna. Cel puțin dacă obiectivul este de a obține profit din activele falimentare ale FPÖ slăbit în Ibiza. ÖVP turcoaz acum scuipă vesel tonuri care ar fi pus părul pe ceafă a lui Erhard Busek sau a altor reprezentanți ai VP-ului orașului liberal. Dar timpul principiilor a trecut de mult, acum este vorba despre principiu. Și asta înseamnă: dificultăți totale împotriva migrației (ilegale) și imigranților insuficient integrați.

Politologul Kathrin Stainer-Hämmer este critic în fața acestei strategii: “În primul rând, Gernot Blümel nu se pronunță pentru zicători. Și în al doilea rând, este dificil să mă adresez celor mai performanți și, în același timp, oamenilor temători într-o astfel de campanie electorală. Această campanie nu este concludentă pentru mine. Sebastian Kurz de obicei are succes să rămână la o ambasadă. Blümel nu poate face acest lucru în această situație. Ar trebui să pună de fapt afișe diferite în districtul 1 decât în ​​al 10-lea “

În plus, marginea dreaptă se deplasează din ce în ce mai mult spre dreapta și evocă o tonalitate pe care nu orice simpatizant burghez o aprobă. Ceea ce cere ÖVP astăzi – obligatoriu german pentru apartamentele municipale, de exemplu – ar fi fost linia FPÖ strânsă în trecut. “Puteți vedea schimbarea târâtoare a granițelor a ceea ce se poate spune, pe care FPÖ o practică de ani de zile. Este de la sine înțeles că o campanie electorală trebuie să ajungă la capăt pentru a se mobiliza. Dar cine merge la limita incitării are de-a face cu aceasta, că lupta din dreapta a devenit mai puternică “, spune Stainer-Hämmerle. Discuțiile actuale despre admiterea refugiaților din lagărul grecesc Moria arată că cursul radical al străinilor ÖVP merge uneori prea departe, chiar și pentru oficiali. Linia dură a lui Kurz a provocat reacții neobișnuit de critice: de la membrii partidului scrupuloși, precum și de pe bulevardul ziarelor. „Guvernul trebuie să arate mai multă emoție”, a titrat „Kronen Zeitung”. Iar ziarul german „Bild” l-a îndemnat: „Nu deveni un cancelar fără inimă”. Dar care sunt câteva lacrimi suprimate în tabăra socială creștină împotriva opțiunii de a îmbunătăți rezultatul devastator al alegerilor din Viena din 2015? „Este un exemplu de calcul pur strategic”, spune Filzmaier. “Întrebarea cheie este: Pot pierde mai mult prin conflicte interne de partid decât sper că va câștiga FPÖ? Și răspunsul este în linii mari: mai sunt de câștigat.” Postscript: “Un candidat de vârf care este ministru de finanțe și primul partizan al cancelarului federal nu mai poate ieși din această cutie. El nu poate propaga contrariul la Viena. Asta ar fi pe scena media deschisă: eu împotriva mea”.

Chiar și Kurz, spune Kathrin Stainer-Hämmerle, nu poate să nu rămână dur. “Acum trebuie să decidă cât de departe poate rămâne fidel principiilor sale și când se va înclina în direcția răcorii sociale și a comportamentului nesolidar în Europa. Cu criticile Angelei Merkel, va pierde calitatea de stat. Găsirea acestui punct de basculare este dificilă. Dar în El nu se mai poate descurca cu adevărul, trebuie să dea dovadă de conducere și să se țină de cursul său “.

destinatie finala

Meciul ÖVP vs. FPÖ ar putea fi în cele din urmă de folos pentru ambele partide, deoarece mobilizează potențiali non-votanți. Și Heinz-Christian Strache? Pot încerca doar să mențină la coadă alegătorii care au decis să-i fie loiali. Pentru că nu s-a putut câștiga mai mult pentru el, spune Filzmaier, fluxul de alegători de la FPÖ la echipa Strache a avut loc deja anul trecut. Fostul vicecancelar al Republicii este degradat într-o figură marginală în această campanie electorală, neglijând celelalte partide, o oprire contemplativă sau cel puțin oprirea finală în spectaculoasa politică a lui Strache. „Cred că simpatizanții Strache înșiși nu știu încă dacă și pentru cine votează”, spune Stainer-Hämmerle. Sau altfel spus: dezamăgirea față de politică, la care Strache își datorează ascensiunea, ar putea însemna și căderea sa finală.

Acest articol a apărut inițial în numărul de știri nr. 38/20

Citiți știrile pentru o lună acum gratuit! * * Testul se încheie automat.

Mai multe despre acest lucru ▶

ȘTIRI DIN REȚEA

Câștigă acum adevărate căști fără fir de la JBL! (E-media.at)

Acces nou (yachtrevue.at)

8 motive pentru care este minunat să fii singur (lustaufsleben.at)

Burger de creveți de somon cu maioneză wasabi și castravete cu miere (gusto.at)

În noua tendință: Shock-Down – cât timp poate rezista economia blocărilor? (Trend.at)

Cele mai bune 35 de serii de familie pentru a râde și a se simți bine (tv-media.at)

E-Scooter în Viena: toți furnizorii și prețurile 2020 în comparație (autorevue.at)

Comentarii

Inregistreaza-te

Conecteaza-te cu Facebook

steff39 marți, 29 septembrie 2020 12:11

Raport

răspuns

Un slogan ÖVP: „Vrei să rămână așa cum este?” DA, DA și DA din nou! Verde? Sigur, mediul trebuie protejat / reparat. Dar VERZII ar fi trebuit să fie de acord și cu caii lui Kickl!

Testor Luni, 28 septembrie 2020 14:41

Raport

răspuns

Vienezii au mai multe opțiuni dintre care să aleagă: Nesimpaticul din abisul drept, Nepp; Blümel chiar mai nesimțit, arogant, de dreapta; HC extrem de nesimpatic care a căzut complet în mlaștina dreaptă. Cine a rămas în afara acestui trio înfricoșător? Nesimpaticul Dr. Ludwig al vechii petreceri din Viena. Oricine altcineva? Bună neo verde și bună?

Pagina 1 din 1 ”

Activitatea guvernamentală a SPÖ a fost principalul motiv pentru ca aproape jumătate din alegătorii săi să voteze partidul. Acesta este rezultatul unui studiu al sondajului Peter Hajek. La ÖVP, Verzii și NEOS, subiectele principale de integrare, mediu și educație au fost decisive pentru alegeri. Echipa HC – și în mod surprinzător și FPÖ – au fost în mare parte alese din cauza candidaților lor de top.

Dintre alegătorii SPÖ, cel mai înalt candidat și primar Michael Ludwig a fost doar al cincilea cel mai puternic motiv, cu 9 la sută după „munca bună făcută” (46 la sută), „alegătorii obișnuiți” (21 la sută), „politica socială” (15 la sută) și „programul electoral” (10 la sută).

De asemenea, interesant:

Toate informațiile și proiecțiile pentru alegerile de la Viena pe blogul live

SPÖ cu muncitori și ucenici înainte

SPÖ-ul vienez a devenit din nou cel mai puternic partid dintre muncitori. 37 la sută au votat pentru partidul primarului, după cum arată sondajul din ziua alegerilor realizat de Institutul SORA pentru ORF. FPÖ a ajuns doar la 26% (2015 a fost de 53). Și echipa Strache a obținut cel mai bun rezultat în rândul lucrătorilor cu 19%.

SPÖ a fost, de asemenea, cel mai puternic partid duminică în rândul lucrătorilor cu guler alb (37 la sută), precum și al angajaților publici și al pensionarilor (53 la sută fiecare). Doar cu lucrătorii independenți, social-democrații au trebuit să recunoască înfrângerea cu 26-30 la sută din ÖVP. NEOS a ajuns aici la 13%. Verzii au ajuns la 18 la sută din salariați și independenți, dar doar cinci la sută din pensionari.

În plus, SPÖ a fost duminică cea mai puternică petrecere din toate grupurile educaționale. Ucenicii – 44% albastru în 2015 – de această dată 49% au votat roșu. SPÖ a fost, de asemenea, înaintea academicilor la 33, urmată de verzi cu 25%. Printre absolvenții de liceu, ÖVP (24 la sută) a ajuns pe locul doi în spatele SPÖ (37 la sută).

Nepp și motivul „cel mai puțin rău” pentru alegătorii FPÖ

FPÖ a ales mai mult de o cincime (22 la sută) din cauza candidatului lor de top Dominik Nepp. Pentru 19% dintre alegătorii libertății au fost alegeri „cel mai puțin rele”. Abia atunci urmează problema gratuită de bază a „politicii de imigrație” (17%).

© APA

Verzii s-au mutat din cauza „politicii de mediu”

Tema principală a „politicii ecologice” verzi a fost motivul decisiv pentru 44% dintre alegătorii lor. Urmează motivele „programului electoral” (20 la sută) și politica de transport (13 la sută).

ÖVP și NEOS au convins cu programul lor electoral

Pentru 29% dintre alegătorii ÖVP și 43% dintre alegătorii NEOS, programul electoral respectiv a fost motivul principal. Echipa HC Strache a votat 59% din cauza candidatului său cu același nume.

De ce nu ai ales? SPÖ din cauza lui Rendi-Wagner

Pentru studiul reprezentativ, 2.000 de persoane au fost intervievate telefonic sau online. Sondajele au cerut nu numai motivele pentru vot, ci și motivele pentru care nu se votează. În acest scop, au fost chestionați alegătorii care au votat un partid diferit la alegerile consiliului municipal din Viena în 2020 decât la alegerile Consiliului Național din Viena din 2019. Prin urmare, SPÖ nu a fost ales de 7% dintre alegătorii săi din NR din cauza liderului partidului federal Pamela Rendi-Wagner. 12 la sută nu au votat pentru SPÖ pentru întărirea Verzilor.

FPÖ a pierdut alegătorii din cauza scandalurilor, Grün din cauza lui Hebein

Foștii lor alegători au decis împotriva FPÖ din cauza „scandalurilor FPÖ” (19%) sau pentru a-l susține pe Heinz-Christian Strache (17%). La urma urmei, 12% dintre alegătorii verzi la alegerile Consiliului Național nu au votat pentru Verzi de data aceasta din cauza candidatului de vârf Birgit Hebein. Chiar și cu foști alegători ÖVP și NEOS, candidații de top Gernot Blümel (21 la sută) și Christoph Wiederkehr (17 la sută) au fost decisivi pentru a nu vota partidul anul acesta. Neelectorii au rămas acasă în principal din motive de dezamăgire față de politică (38%) și „din motive de sănătate” (24%).